Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Μπίζνες στο … χωράφι του πατέρα του κ. Στυλιανίδη!

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα της Θράκης "Παρέμβαση"

Ο κ. Στυλιανίδης, εξήγγειλε την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, που ένα θα βρίσκεται στο … χωράφι του πατέρα του!

-Μία ιστορία που συνδέει άμεσα τον ίδιο τον κ. Στυλιανίδη με επενδύσεις, … τούβλα και το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής!

-Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Στυλιανίδης και η εταιρεία!

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Στυλιανίδης για το ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας, προσδιορίζοντας τους στόχους του για τη νέα τετραετία που θέλει να κάνει σαν βουλευτής, αναφερόμενος στους στόχους του, είπε ότι αυτοί είναι:

«η δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, νέες σχολές στο ΔΠΘ και ολοκλήρωση των νέων σχολείων, προώθηση της γεωθερμίας και η χρήση της σε θερμοκήπια, δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας, ανάπτυξη του ορεινού όγκου με παράλληλη αξιοποίηση της παραλίας από τα Πετρωτά μέχρι το Φανάρι, επιθετική προβολή και ενίσχυση του ρεύματος οικοτουρισμού, προσκυνηματικού θρησκευτικού τουρισμού, πολιτιστικού και συνεδριακού τουρισμού με την πλήρη ανάπλαση του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας, κατασκευή του νέου Πανθρακικού σταδίου χωρητικότητας 8.000 ατόμων και νέες επενδύσεις, ενίσχυση του εισοδήματος, μείωση της ανεργίας.»

Θα μείνουμε στο θέμα της δημιουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων, το οποίο φαίνεται ότι γνωρίζει … πολύ καλά ο κ. Στυλιανίδης, αφού ο ίδιος υπέγραψε συμβόλαιο με εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στο θέμα αυτό, παραχωρώντας το … χωράφι του πατέρα του στην Ξυλαγανή, για 23 χρόνια, με ενοίκιο 2000 Ευρώ το χρόνο!

Εξάλλου, αν δείτε και στις διαφημιστικές προεκλογικές καταχωρήσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ή στο τελευταίο προεκλογικό φυλλάδιό του, τα διαφημίζει και ο ίδιος!

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρεία, είναι η «Εναλλακτική Ενέργεια ΑΕ»με αριθμό μητρώου 59518/62/Β/05/0185, το καταστατικό της οποίας δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 12244/2005 και που ανήκει στη γνωστή οικογένεια Κοθάλη, που είναι γνωστοί βιομήχανοι τούβλων και οικοδομικών υλικών, ξενοδοχείων στη Θάσο και ο όμιλός τους είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Τα μέλη της οικογένειας Σταύρος, Δέσποινα, Στυλιανός και Θεοδώρα, μαζί με τον κ. Αθανάσιο Κατσανεβάκη, αποτελούν και το πρώτο ΔΣ της εταιρείας, που εξέδωσε 6.000 ονομαστικές μετοχές, αξίας 10 Ευρώ η κάθε μία.

Το αρχικό κεφάλαιο δηλαδή, ήταν μόνο 60.000 Ευρώ!

Έδρα της εταιρείας, όρισαν σύμφωνα με το καταστατικό, τη Θεσσαλονίκη!

Σκοπός της εταιρείας, είναι με βάση το καταστατικό της, η υλοποίηση και λειτουργία σταθμών παραγωγής και εμπορίας ;ανανεώσιμης ενέργειας, με συνολική αθροιστικά ισχύ, μέχρι 30 ΜW.

Και έψαχναν λοιπόν μέρος για να εγκαταστήσουν το φωτοβολταϊκό τους πάρκο!

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;

Τι περίεργο ε; Το πλέον κατάλληλο μέρος για να εγκαταστήσουν το πάρκο τους, σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, (η οικογένεια Κοθάλη, είναι μόνιμοι κάτοικοι Χρυσούπολης Καβάλας) ήταν το … χωράφι του πατέρα του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, που έχει έκταση 9 και κάτι στρέμματα και βρίσκεται στην Ξυλαγανή!

Τους άρεσε ο … ήλιος της περιοχής φαίνεται και έκλεισαν τη συμφωνία!

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Χρυσουπολίτες επιχειρηματίες λοιπόν, κάνουν έδρα τη Θεσσαλονίκη για τη νέα τους επιχείρηση, βρίσκουν ένα χωράφι στην Ξυλαγανή της Ροδόπης για να αναπτύξουν την δραστηριότητά τους (τυχαία στο χωράφι του πατέρα του υφυπουργού Εξωτερικών) και ψάχνουν συμβολαιογράφο για τα συμβόλαια!

Τον βρίσκουν στο … Μαραθώνα Αττικής και έτσι με το συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Μαραθώνα κ. Άννας Βασιλάκου, υπογράφεται το υπ΄ αριθμόν 7817/2007 συμβόλαιο που κατατίθεται στο Υποθηκοφυλακείο Κομοτηνής, στον τόμο 1690 με α/α 66!

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Προκύπτουν όμως και άλλα περίεργα! Η συμβολαιογράφος, που βρήκε η εταιρεία στο Μαραθώνα, είναι σύζυγος παλαιού ΟΝΝΕΔίτη, του κ. Τάσου Ιγγλέζου!

Σήμερα, ο κ. Ιγγλέζος, μετά από μία αποτυχημένη πολιτική αναζήτηση και στο πρώην κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, φαίνεται να απασχολείται στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Στυλιανίδη, στην Αθήνα!

Το συμβόλαιο υπογράφει ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης για λογαριασμό του πατέρα του!

Ποιος υπογράφει ως εκπρόσωπος της εταιρείας;

Ο κ. Εμμανουήλ Κελαϊδάκης του Ιωάννη, κάτοικος Καβάλας.Στο διαδίκτυο, μαθαίνουμε πολλά γι αυτόν!

Σήμερα είναι εντεταλμένος σύμβουλος της «Εγνατία ΑΕ» (αυτής που κάνει το … μεγάλο δρόμο!) και μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής!

Υπογράφει λοιπόν συμφωνία ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης με μία εταιρεία η επένδυση της οποίας είναι άγνωστο ποιος θα την εγκρίνει, ποιος θα τη χρηματοδοτήσει και ποιος θα είναι επιπλέον μέτοχος, αφού στο καταστατικό της, λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί και με άλλες επιχειρήσεις γι αυτό το σκοπό!

46.000 Ευρώ λοιπόν για την οικογένεια Στυλιανίδη, από μία επιχείρηση που δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά τίποτα και επρόκειτο να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση μετόχων, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2007!

Χωρίς καμία ρήτρα του στυλ «Ρε μπαγάσηδες, τι θα γίνει το … χωράφι, εν δεν εγκριθεί η επένδυση;» γιατί θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ;

Με λίγα λόγια, είναι η ανάπτυξη ηλιακών συλλεκτών που μετατρέπουν την ηλιακή σε ηλεκτρική ενέργεια! Ο ιδιοκτήτης τους, υπογράφει συμβόλαιο 20 χρόνων με τη ΔΕΗ στην οποία πουλά την ενέργεια που παράγουν!

Γι αυτό, προφανώς, και η χρονική διάρκεια των 23 χρόνων! 20 χρόνια για την εκμετάλλευση του πάρκου και τρία χρόνια για την προετοιμασία της λειτουργίας, μέχρι να βγουν οι άδειες, να γίνει η έγκριση της επένδυσης, να εγκριθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες, να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων κλπ

(Αν θέλετε να κάνετε και σεις ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο χωράφι του πατέρα σας, μπορείτε να ζητήσετε το ειδικό φυλλάδιο που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στο παρελθόν.)

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ

Στο ίδιο συμβόλαιο, αναφέρεται όμως και τι θα γίνει το …χωράφι σε 23 χρόνια!

Το δικαίωμα το έχει ο εκμισθωτής, ως εξής:

Α. Να μεταβιβαστούν οι εγκαταστάσεις στον εκμισθωτή με την πραγματική (τιμή απόκτησης) της αξίας που καθορίζεται σε 5%.

Δηλαδή, αν τα συστήματα κάνουν π.χ. 100.000 ΣΗΜΕΡΑ, ο κ. Στυλιανίδης μπορεί να τα πάρει ΤΟΤΕ με 5.000 ΣΗΜΕΡΙΝΑ Ευρώ!

Β. Να συνεχίσει η ενοικίαση για άλλα 5 χρόνια΄, χωρίς ο μισθωτής να παίρνει μίσθωμα

Γ.Να αποχωρήσει η μισθώτρια εταιρεία και να αποκαταστήσει το χώρο

Και 4. Να διπλασιαστεί το μίσθωμα

Το τι θα γίνει, το αποφασίζει όπως προαναφέραμε ο μισθωτής!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

-Ποια μελέτη της εταιρείας εγγυάται σε αυτήν, ότι για να είναι περισσότερο επικερδής η νέα τους δουλειά, καταλληλότερο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είναι το … χωράφι του κ. Στυλιανίδη;

-Μία τόσο σοβαρή επένδυση, γιατί δεν προχωρά σε αγορά οικοπέδου και όχι ενοικίαση; Σε 23 χρόνια, σε δικό της χώρα, θα μπορούσε να κάνει π.χ. και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της!

-Πως έμαθε η επιχείρηση ότι «ενοικιάζεται» το χωράφι;

-Έχει ενοικιάσει ή αγοράσει άλλα χωράφια για να κάνει φωτοβολταϊκά πάρκα και που; Από ποιόν; Πόσο;

-Πόσο σίγουρος είναι ο κ. Στυλιανίδης ότι το επενδυτικό της σχέδιο θα εγκριθεί και γιατί;

-Αν στα «άλλα συμφωνηθέντα¨ ο κ. Στυλιανίδης αποφασίσει –το πιθανότερο- το πρώτο, δεν μοιάζει σήμερα σαν συνεταίρος της επιχείρησης που μπορεί να μείνει τότε μόνο δικιά του; -

Δεν σας φαίνεται περίεργο να εμπλέκονται Χρυσουπολίτες επιχειρηματίες, συμβολαιογράφος Μαραθώνα, σύζυγος στελέχους του γραφείου του υφυπουργού, μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ένα χωράφι στην Ξυλαγανή που ανήκει στον πατέρα του υφυπουργού Εξωτερικών;

-Δεν νομίζετε ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να βλάψει τη “σεμνότητα και ταπεινότητα” της κυβέρνησης του κουμπάρου του Πρωθυπουργού;

-Δεν σας ξενίζει το γεγονός, ότι ο κ. Στυλιανίδης ισχυρίζεται ότι δεν είναι εξαρτημένος από «επιχειρηματικά συμφέροντα» και από τζάκια;

-Δεν σας θυμίζει κάπως την υπόθεση με τον Πάχτα που εκπαραθυρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, γιατί προώθησε επιχειρηματικά συμφέροντα άλλης επιχειρηματικής οικογένειας;

O Υφυπουργός και κουμπάρος του Καραμανλή έστειλε εξώδικο στην Παρέμβαση χωρις ομως να απαντά στα ερωτήματα της παρέμβασης

«Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε λίγες μέρες, που δημόσια παραποιείται η αλήθεια και επιχειρείται η σπίλωση του ονόματός μου όχι μόνο πολιτικά αλλά και ηθικά.

Αντιλαμβάνομαι την πικρία των ηττημένων στις πρόσφατες εκλογές. Πιστεύω όμως ότι το μένος κάποιων για εκδίκηση είναι απαράδεκτο να μετατρέπει την προβοκάτσια και τη λάσπη σε εργαλεία πολιτικής αντιπαράθεσης περιφρονώντας την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τα συμφέροντα του τόπου.

Η ενσυνείδητη προσπάθεια της εφημερίδας σας, να δημιουργήσει εντυπώσεις «διαπλοκής», «κομματισμού» και «παράνομων ενεργειών» με στόχο το «οικονομικό όφελος της οικογενείας μου» όχι μόνο παραποιεί την αλήθεια, αλλά και επιδιώκει να μειώσει ηθικά την προσωπικότητα μου με προφανείς μικροκομματικούς και μικρόψυχους σκοπούς.

Όλα αυτά τα χρόνια ως Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διαχειρίστηκα με διαφάνεια εκατομμύρια δημοσίου χρήματος χωρίς να δώσω το παραμικρό δικαίωμα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου αναγνωρίστηκε το ήθος και η αποτελεσματικότητα μας.

Το πόθεν έσχες μου τόσο ως βουλευτή Ροδόπης, όσο και ως Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας αποδεικνύει ότι από την πολιτική, όταν φύγω θα φύγω φτωχότερος από ότι ήρθα και τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των πάντων.

Η εφημερίδα «Παρέμβαση» του κ. Τ. Κελεσίδη επιδιώκει να εμφανίσει ως σκάνδαλο την ενοικίαση ενός χωραφιού 9 στρεμμάτων του ασθενή πατέρα μου σε εταιρία φωτοβολταϊκών της περιοχής μας έναντι 166,6 ευρώ το μήνα.

Ερωτώ:

  • Είναι περίεργο μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή και έχει νοικιάσει και άλλα χωράφια να νοικιάσει και το χωράφι του ασθενή πατέρα μου έναντι 166,6 ευρώ το μήνα, βάσει ενός συμβολαίου που είναι κοινότυπο σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα;
  • Για ποιους λόγους επιχειρείτε να εμφανίσετε ως παράνομη πράξη μία καθ΄ όλα νόμιμη και θεμιτή εκμίσθωση που δεν έγινε ουσιαστικά ακόμα;
  • Τί πολιτικά ή προσωπικά κίνητρα σας ωθούν για να μειώνετε κατά αυτόν τον τρόπο με τους υπαινικτικούς ισχυρισμούς σας άλλα πρόσωπα που ασκούν νόμιμα τα δικαιώματά τους;
  • Πώς προκαταλαμβάνετε τις αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης υπονοώντας ότι θα τις καθοδηγήσει η διαφθορά και η διαπλοκή;
  • Ποιός με παραπλανητικούς ισχυρισμούς σας ανέφερε τα ονόματα που δημοσιεύετε για να υπηρετήσει το προσωπικό πολιτικό του παιχνίδι;
  • Με ποιό θράσος συκοφαντείτε εμένα, την οικογένεια μου και τον ασθενή πατέρα μου, που εκπροσωπώ, όταν είναι γνωστό ότι επί 36 ολόκληρα χρόνια προσέφερε ανιδιοτελώς ως δάσκαλος στην κοινωνία και τη νέα γενιά της Ροδόπης, καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο από τους κατακτητές, βραβεύτηκε με αριστείο ανδρείας επ’ ανδραγαθία από την ελληνική πολιτεία και ποτέ δεν έβαλε το κέρδος πάνω από την προσφορά; Είναι αίσχος να μέμφεστε την οικογένεια του που επιδίωξε με 166,6 ευρώ το μήνα να διασφαλίσει την χρηματοδότηση του φυσιοθεραπευτή που τον φροντίζει τα τελευταία δέκα χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας του κρατώντας τον στη ζωή.

Σχετικά Link http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5347&subid=2&PubID=67202&word=%F6%EF%F5%F1%EB%E5%EC%DC%E4%E7%F2



Δεν υπάρχουν σχόλια: