Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Γαλαζιες προσλήψεις στο ΙΚΑ εν μέσω Εκλογών

Τα γαλάζια παιδιά προσλαμβάνονται ακόμα και στην περίοδο που εχουν ανασταλεί όλες οι προσλήψεις λόγο εκλογών


Το ΙΚΑ βάπτισε ως Ανάθεση έργου με μίσθωση τις 330 θέσεις με διάρκεια σύμβασης για 2 χρόνια

Με μόνο κριτήριο το Βιογραφικό σημείωμα !!!!!

Δες τε την προκήρυξη http://www.forthnet.gr/media/FOTOS/Word/dhmosio/20070809_Ika.doc

Και έχουν το θράσος να το λένε ότι η προκήρυξη τρέχει μέχρι τις 30 Αυγούστου!!!!

Δειτε το σχετικό video απο την ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ που είχαμε με το ΙΚΑ


Αυτό είναι το κράτος δικαίου που επαγγέλλεται ο κ. Καραμανλής. Αυτό είναι ότι όλοι οι έλληνες είναι ισοι.

Καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ με μονο κριτήριο αν εισαι γαλάζιος.

Έχετε καταντήσει τους Έλληνες να ξεφτιλίζονται στα κομματικά γραφεία για να βρουν μια δουλειά.

Η λέξη Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη δεν υπάρχει πια στα λεξιλόγια σας.

Επιτέλους ΤΕΛΟΣ.
Ας κλείσουμε και αυτή την ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ που πηγε την Ελλάδα πολλα χρόνια πίσω


UPDATE απο σχόλια που υπάρχουν στην παρουσίαση του θέματος
στο press-gr.blogspot.com

Σημερα το Εθνος στο Ενθετο Εργασία λεει

Αλλάζουν οι προθεσμίες για 1.707 προσλήψεις «E» 20/8

Αλλαγές στις διαδικασίες των διαγωνισμών για προσλήψεις επέρχονται με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών. Οι προθεσμίες για αιτήσεις σε 56 διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και φορέων για 1.707 προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί διακόπτονται και θα «τρέξουν» για ένα 20ήμερο ή για όσες ημέρες απομένουν για τη συμπλήρωσή του, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Στις μηχανές του Εθνικού Τυπογραφείου πρόλαβε η έναρξη της προεκλογικής περιόδου την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 1.347 διοικητικές θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιους οργανισμούς και θα είναι η πρώτη που θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=5584

Αρα αν στο ΙΚΑ συνεχίζουν... υπαρχει πρόβλημα!!!

ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ

----
Μυστικές προσλήψεις
Κάτω από... άκρα μυστικότητα -γνώρισμα που διακρίνει άλλωστε τη φυσιογνωμία της- η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), λίγο πριν από τις κάλπες, προσλαμβάνει σωρηδόν «γαλάζια» παιδιά χωρίς να την παίρνει κανείς είδηση...

Η υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή, παρακάμπτοντας κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας, εξέδωσε προεκλογική προκήρυξη για την πρόσληψη 120 μονίμων υπαλλήλων, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους μόνο δύο 24ωρα προθεσμίας προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Η επίμαχη προκήρυξη δημοσιεύθηκε επισήμως χθες, ενώ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, δηλαδή ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου!

Στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από την ΕΥΠ σημείωναν στο «Εθνος» ότι αυτή η τελευταία προκήρυξη «αποτελεί το άκρον άωτον της κομματικοποίησης», καθώς μόνο όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση προλαβαίνουν τώρα να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τους και να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους.

Συνήθης πρακτική
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΥΠ εκδίδει και προσλαμβάνει μόνιμους υπαλλήλους σε χρόνους - εξπρές. Πριν λίγο καιρό ορκίστηκαν άλλοι 14 υπάλληλοι, των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψης (έκδοση προκήρυξης, γραπτές και προφορικές εξετάσεις, αποτελέσματα), διήρκεσαν μόλις πέντε εργάσιμες ημέρες. Ανάλογη... μυστικοπάθεια επικράτησε και σε παλαιότερη προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 75 ατόμων. Το πιο τραγελαφικό συνέβη όταν για την κάλυψη οκτώ θέσεων φορτοεκφορτωτών, σε άλλη προκήρυξη, κρίθηκαν ικανές και προσελήφθησαν επτά γυναίκες. Οι επιτυχούσες σήμερα υπηρετούν σε γραφεία.

Επί των ημερών της... επανίδρυσης του κράτους έχουν προσληφθεί στην ΕΥΠ 250 συνολικά άτομα. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται, οι προσλήψεις διενεργήθηκαν σε χρόνους που δεν επέτρεπαν στο ευρύ κοινό να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι τελευταίες προσλήψεις των 120 «εκλεκτών», σύμφωνα με κάποιες πηγές, συνδέονται με την προμήθεια του «υπερκοριού» από την ΕΥΠ. Και εξυπηρετούν -ως ένα βαθμό- τα ρουσφέτια που έχουν υποβάλει στο Μαξίμου οι εμπλεκόμενοι προμηθευτές.

Το «Εθνος» επικοινώνησε χθες με την ΕΥΠ και η απάντηση του υπαλλήλου κυμάνθηκε στο... περίπου. «Απ ό,τι έχω ακούσει θα πάρει περίπου 120 άτομα, δεν γνωρίζω πότε λήγει», ανέφερε. Ο ίδιος υπάλληλος μας παρέπεμψε στον αρμόδιο, τον οποίο όμως βρίσκουμε μόνο σε ημέρες και ώρες γραφείου...

Στον δικτυακό τόπο της ΕΥΠ επισημαίνεται ότι η νευραλγική υπηρεσία «εξαιρείται απ τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ (Ν. 2190/94 άρθρο 14 παρ. 2ε)», ενώ «ο τρόπος γνωστοποίησης της προκήρυξης καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης».

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=126074
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
petros@pegasus.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://to-galazio-paidi.blogspot.com/
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΙΔΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΔΩ.