Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Τα 10 ψέματα του αναξιόπιστου κυρίου Καραμανλή

1 Είπε ο πρωθυπουργός: «Ο τόπος δεν μπορεί να αντέξει την προσφυγή στην πόλωση, τις πρακτικές που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή, τις ύβρεις, τις διχαστικές αντιπαραθέσεις». Ο κ. Καραμανλής ουδέποτε έκανε αυτοκριτική για τις ύβρεις που είχε εκτοξεύσει κατά του πρώην πρωθυπουργού και την οξύτητα που καλλιέργησε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης. Αλλά και σήμερα, ως πρωθυπουργός, δεν αποφεύγει «πρακτικές που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή». Η από το βήμα της Βουλής «εκτέλεση» (κατά Αλαβάνο) ενός μεσαίου στελέχους της αντιπολίτευσης, με φάκελο που είχε καιρό στα συρτάρια του και δεν τον είχε στείλει στον εισαγγελέα, μόνο σε πρωθυπουργό δεν ταιριάζει.

2 Είπε: «Είμαστε δύναμη συνέχειας και συνέπειας». Για τη συνέπεια της κυβέρνησής του ασφαλώς αρμοδιότεροι να μιλήσουν είναι οι 250.000 συμβασιούχοι και οι χιλιάδες τρίτεκνοι.

3 Είπε: «Εφαρμόζουμε συγκροτημένη πολιτική απέναντι στη διπλή περιβαλλοντική και ενεργειακή πρόκληση: εξοικονόμηση ενέργειας, βιοκαύσιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περιορισμός των ρύπων, ανακύκλωση». Η μόνη «εξοικονόμηση» ενέργειας που γίνεται είναι στο ηλεκτρικό ρεύμα τις μέρες του καύσωνα με τις υποχρεωτικές διακοπές. Για τα άλλα, ούτε λόγος. Ποιο σύγχρονο εργοστάσιο της ΔΕΗ άρχισε να κατασκευάζεται από την κυβέρνησή του; Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των δήμων καρκινοβατεί.

4 Είπε: «Πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε μέτρα που διασφαλίζουν τη διαφάνεια. Δεν αποκρύπτουμε τίποτα». Το σκάνδαλο των υποκλοπών ξεχάστηκε. Οι υπεύθυνοι της «ζαρντινιέρας» που τσάκισε τον Κύπριο φοιτητή πήραν απλώς μετάθεση. Ο εκλεκτός της κυβέρνησης αρχιδικαστής δεν καταδέχτηκε να πάει στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.

5 Είπε: «Εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημόσιων έργων στην Ιστορία της χώρας (Εγνατία, ΠΑΘΕ, Ιόνια Οδός, αυτοκινητόδρομοι στην Πελοπόννησο κ.ά.)». Η Εγνατία και ο ΠΑΘΕ έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Τα άλλα είναι ακόμη στα χαρτιά.

6 Είπε: «Διεκδικούμε ένα καινούργιο όραμα στην ελληνική ύπαιθρο. Εφαρμόζουμε στρατηγική που καθιστά τον αγρότη σύγχρονο επιχειρηματία στη γη του». Την απάντηση δίνει μια πρόσφατη δήλωση του δικού του συνδικαλιστή Κοκκινούλη στη Λάρισα: «Μας λένε να ξεριζώσουμε τα μπαμπάκια. Και τι να βάλουμε, γαϊδουράγκαθα;».

7 Είπε: «Περιορίστηκαν δραστικά τα ράντζα στα νοσοκομεία». Για να καταλάβει ο πρωθυπουργός πόση αλήθεια κρύβει αυτός ο ισχυρισμός του, ας φωνάξει διαδοχικά τον πρώην και τον νυν υπουργό Υγείας στο γραφείο του. Ας ρωτήσει τον Νικήτα Κακλαμάνη να του πει πώς «έκρυβε» τα ράντζα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο γιατί δήλωσε, λίγο καιρό μετά την ανάληψη του υπουργείου, ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «τριτοκοσμική». Και τότε θα καταλάβει τι γίνεται.

8 Είπε: «Μείζονος σημασίας μεταρρύθμιση στη νέα τετραετία είναι η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος». Πώς; Με ποια μέτρα; Αγνωστο. Ο πρωθυπουργός πετάει τη λέξη «επίλυση» και ουδέν πέραν αυτής. Κρύβει, όμως, ότι η «επίλυση» θα 'ρθει με μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, αύξηση των εισφορών. Αλλά δεν το ομολογεί, τα κρύβει και ζητεί απλώς ψήφο εν λευκώ.

9 Είπε: «Το περιβάλλον αναδεικνύεται σε εθνική υπόθεση». Είπε: «Χτίζουμε ένα κράτος αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό». Γνωρίζει ο πρωθυπουργός κατά πού πέφτει η Πάρνηθα; Και πώς την «προστάτεψε» το «αποτελεσματικό» κράτος που «επανίδρυσε» η κυβέρνησή του; Μια βόλτα θα τον πείσει.

10 Είπε: «Είμαστε η παράταξη του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου». Ας ζητήσει από τον κ. Λούλη, που ξέρει καλά τις δημοσκοπήσεις, να του πει πού κατατάσσουν οι ψηφοφόροι τον ίδιο και το κόμμα του: από το 8 ώς το 10. Δηλαδή, στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος.


Του Γιώργου Καρελια απο την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: