Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007

Το Πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό!!!

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα και αυτό είναι πολιτικό και όχι πρόβλημα προσώπων.

Οι υπογράφοντες το παρόν κείμενο, θέλουμε το ΠΑΣΟΚ σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα – αριστερό, δημοκρατικό, συμμετοχικό, ανθρώπινο, και ανοιχτό- αποτελούμενο από φιλόδημους και όχι δημαγωγούς, συντρόφους και όχι άφιλους. Έτσι επιλέξαμε να εργαστούμε μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου για την αλλαγή και τον επαναπροσανατολισμό του Κινήματος, αλλά και την επικράτηση στην πολιτική ζωή της χώρας μας
  • της διαφάνειας στην άσκηση κάθε πολιτικής και μέτρου
  • της αξιολόγησης ανθρώπων, λειτουργιών και συστημάτων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον
  • της κοινωνικής λογοδοσίας και της διαβούλευσης.
Επειδή όμως τώρα βλέπουμε ότι η προσπάθεια αυτή κινδυνεύει να ανακοπεί από άτομα και συμφέροντα που έχουν τελικό σκοπό τη δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ ή και τη διάλυσή του ακόμα, δηλώνουμε δημόσια ότι θα συνεχίσουμε υπεραμυνόμενοι των επιλογών μας. Και επειδή θεωρούμε εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και της αριστερής του φυσιογνωμίας το Γιώργο Παπανδρέου θα υποστηρίξουμε την παραμονή του στην ηγεσία του Κινήματος.

4 σχόλια:

spallantzas είπε...

http://thinkandvote.gr/

Στηρίζουμε το Γιώργο Παπανδρέου

dimitris είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές για 3 λόγους.

1. Ο ΓΑΠ υστερεί σαφώς σε αρχηγικό προφίλ.

2. Η επιλογή των συνεργατών ήταν κάκιστη. Ας βρεθεί ένας να μου πει ότι ο Ραγκούσης άξιζε να γίνει κομματικός εκπρόσωπος. Ενετλώς ακατάλληλος. Ο Ρέππας ή ο Χυτήρης θα ήταν χίλιες φορές καλύτεροι.

3. Η όλη επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ ήταν απαράδεκτη. Αναδείκνυε άσχετα θέματα (Φώφη, Βούλα), άλλαζε συνέχεια θέσεις (άρθρο 16), μοίραζε συντάξεις, κι άλλα τραγελαφικά.

Το σημαντικότερο στοιχείο σε μια προεκλογική εκστρατεία είναι η σοβαρότητα που εκπέμπει ο κάθε υποψήφιος. Δυστυχώς αυτή τη σοβαρότητα ο ΓΑΠ την είχε χάσει.

ΠΡΟΤΑΣΗ.
Ούτε ΓΑΠ ούτε Μπένι, είναι και οι δυο εντελώς ακατάλληλοι. Ας επιλέξουμε ένα άλλο στέλεχος, ικανό και άφθαρτο, για να πάει την παράταξη και τη χώρα μπροστά.
Προτείνω:
Χρυσοχοϊδη
Λοβέρδο
Ανδρουλάκη
Διαμαντοπούλου
Σκανδαλίδη

Wins είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΙ...........Α, ΡΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ........ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ..........ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!!!!!ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

"Το Πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό!!!"

Τα πρόσωπα είναι αυτά που ασκούν πολιτική. Τι νόημα έχει άμα λέω ότι είμαι κέντρο αριστερός αλλά πρακτικά τάσσομαι υπέρ του κεφαλαίου ;

Άλλη πολιτική ασκεί ο ακροδεξιός και άλλη ο ακροαριστερός, άρα η πολιτική συσχετίζεται άμεσα με τις προτεραιότητες και ιδεολογίες που ασπάζεται το κάθε άτομο που βρίσκεται στην εξουσία.

Να το πούμε πιο απλά... Όταν ένας άνθρωπος είναι εγωιστής, βάζει τον εαυτό του (την τσέπη του) πιο πάνω από ένα άλλο άνθρωπο ή μια ιδεολογία είτε αυτή είναι πατρίδα είτε κομματική παράταξη κτλ.

Συνεπώς δεν αγαπάει την ιδεολογία που αντιπροσωπεύει αλλά τον εαυτό του και αυτό διότι αγάπη που προέρχεται από τον εγωισμό δεν είναι αγάπη.

Όλα αυτά είναι τελείως γενικά δεν αναφέρομαι μόνο στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα απλά το ΠΑΣΟΚ έτυχε να είναι το παράδειγμα αλλά μην μου δίνεται σημασία...