Κυριακή, 15 Ιουλίου 2007

Ο Πολιτισμός του ΒουλγαράκηΣήμερα στο βήμα είχε ενα ένθετο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το υπογράφει φυσικά ο υπουργός του ο Γιώργιος Βουλγαράκης


Το φυλλάδιο έχει μέσα Τίτλο "Νεα εποχή για τον Πολιτισμό"

Να του θυμήσουμε τον Πολιτισμό του
Εμεις βλέπουμε την διαφορά ομως ας απαντήσει πρώτα μιας και στο φυλλάδιο έχει και για την Ι. Μονή βατοπεδίου την ερώτηση των 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ :


Το Θέμα του Ερωτήματος: Ύποπτα επιπλέον εμβάσματα της Εμπορικής Τράπεζας ύψους 752.000 ευρώ με εντολές που υπογράφει ο Αναστάσιος Μοναχός της Μονής Βατοπεδίου και με αποδέκτη συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη δίνουν νέα διάσταση στο χορό των προκλητικών μαζικών εκχωρήσεων δημόσιας γης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε περιοχές φιλέτα της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της λοιπής επικράτειας!!

Δές http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/77/49518/7/7/1/showdoc2.ह्त्म्ल

Στον Βηματοδότη υπάρχει το παρακάτω σχόλιο

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αποκαλυπτική για πολλά. Κυρίως για το πώς - άθελά του, ενδεχομένως - ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης (στο σκίτσο) ξεχνά μερικές σημαντικές λεπτομέρειες. Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, ο κ. Βουλγαράκης φρόντισε να υπερασπιστεί το έργο του. Φυσικό είναι, θα πει κάποιος. Φυσικότατο! Ωστόσο, ο υπουργός - παρασυρμένος από τον αμέριστο... αυτοθαυμασμό του; - ανέπτυξε ένα σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει σχεδόν τίποτε στο υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα ο ίδιος, με το που το ανέλαβε, να ξεπροβάλει σαν... φάρος στο πολιτιστικό σκότος στο οποίο είναι βυθισμένη η χώρα!

***

Κι ενώ ο... φάρος του ελληνικού πολιτισμού έλαμπε μέσα στο Κοινοβούλιο, τον λόγο πήρε η βουλευτίνα του ΠαΣοΚ κυρία Συλβάνα Ράπτη. Η οποία, επειδή είναι γυναίκα που αγαπά την πάστρα, φρόντισε να... ξεσκονίσει τη μνήμη του κ. Βουλγαράκη. Του υπενθύμισε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ότι από το υπουργείο του έχουν περάσει στελέχη όπως η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, οι κκ. Θ. Πάγκαλος και Ευ. Βενιζέλος, αλλά και από την πλευρά του κόμματός του η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η σημερινή υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και βεβαίως ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Ο οποίος κ. Καραμανλής τού παραχώρησε τη θέση του όσο ο κ. Βουλγαράκης δεχόταν αφόρητες πιέσεις λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών!

***

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ, γιατί να ήθελε ο κ. Βουλγαράκης να ρίξει τόσο... χοντρά καρφιά; Ή μήπως ό,τι είπε το είπε από καθαρή αδεξιότητα; Οπως κι αν έχει, κάποιοι θυμήθηκαν το γνωστό ρητό περί αγνωμοσύνης των ευεργετηθέντων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: